Velobet

Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) har kunngjort datoene og tidsplanen for verdensmesterskapet i ishockey for kvinner i 2023, divisjon I, gruppe A. Det er i denne gruppen at de norske kvinnene er. 

Turneringen var opprinnelig planlagt i april, men ble utsatt 4. mars på grunn av bekymring for komplikasjoner knyttet til covid-19. Det kinesiske ishockeyforbundet, som er arrangør, og lagene jobbet sammen for å finne nye datoer for å imøtekomme alle interessenter. Turneringen vil finne sted i Shenzhen fra 20. til 26. august 2023.

Danmark, Norge, Slovakia, Østerrike, Kina og Nederland deltar i turneringen, med sikte på gull og en sjanse til å rykke opp til øverste nivå. Utsettelsen av turneringen vil gi alle interessenter mer tid til å forberede seg og dermed sikre sikkerheten og helsen til alle deltakerne.

Turneringen åpner med Nederland mot Danmark kl. 13.00, etterfulgt av Østerrike mot Norge kl. 16.30 lokal tid. Åpningskampen til vertslandet Kina spilles kl. 20.00 mot Slovakia.

For nyopprykkede Kina og Danmark, som rykket ned fra toppdivisjonen, blir det et gjensyn etter å ha møttes under de olympiske vinterlekene i 2022. Norge, Slovakia, Østerrike og Nederland spilte i divisjon IA også i fjorårets turnering.

Lagene skal spille en enkelrunde-turnering over fem spilledager, med siste kamp 26. august.

Kampene vil bli spilt i Shenzhen Universiade Centre med 18 000 seter, som var vertskap for Universiaden i 2011, en NHL-kamp samt kamper med KRS Vanke Rays i den kanadiske kvinnehockeyligaen og Russlands kvinnehockeyliga.