I dagens kvartfinaler ble det avgjort at Tsjekkia møter Canada og Finland skal spille mot USA i semifinalene som spilles på lørdag. 

Tyskland – Tsjekkia  1-4 (0-2)(0-1)(1-1)
Helsinki Ice hall
Den beste tsjekkiske linjen var dødelig. HC Olomoucs David Krejci hadde først to assist, deretter ett mål, og hans mangeårige Boston Bruins-lagkamerat David Pastrnak fikk et mål og en assist. Kaptein Roman Cervenka, linjekameraten deres, hadde også et mål og en assist. Jiri Smejkal fikk også et mål like før fulltid og satt resultatet 4-1 til Tsjekkia.

Sverige – Canada 3-4 EEO (2-0)(1-0)(0-3)(0-1)
Nokia Arena Tampere
Etter kun 8 minutters spill, ledet Sverige 2-0. De økte ledelsen til 3-0 halvveis i andre periode. Men så skjedde det mest utrolige. I begynnelsen av tredje periode reduserte Canada. Helt på tampen av kampen, med kun to minutter igjen gjorde de canaderne en fantastisk snuoperasjon. 2 mål på 30 sekunder! Nå var lagene like langt, 3-3. Det må overtid til for å finne en vinner. Nylander fikk en utvising etter tripping, og med Canadas momentum fra tredje periode, var dette nok til å at de utnyttet denne utvisningen og Batherson satt Canadas fjerde mål for dagen.

Sveits – USA 0-3 (0-2)(0-0)(0-1)
Helsinki Ice hall
Sveits var det eneste laget som ikke hadde tapt en kamp. Men amerikanerne brydde seg ikke om det. De kjørte på fra start og ledet 2-0 etter første periode. Andre periode presset Sveits på og fikk hele 17 skudd på mål, men ingen av de fant veien inn! De fortsatte presset i tredje periode, men mot spillets gang var det amerikanske Meyers som klarte å få pucken inn bakmålvakten. Sveitserne fikk hele 33 skudd på mål mot amerikanernes 22.

Finland – Slovakia 4-2 (1-2)(1-0)(2-0)
Nokia Arena Tampere
Allerede i første periode ble det scora hele tre mål, to av Slovakia og ett av Finland helt på tampen av perioden. Antilla fikk sitt andre mål for dagen i starten av andre periode. Nå stod det 2-2. Begge lag presset i tredje periode, men de var også gode i forsvar som ga lite skudd på mål. Finnene var effektive og tok ledelsen fire minutter inn i perioden. Slovakia tok ut målvakten på slutten, og dette utnytter Finland. Antilla sendte pucket uselvisk til sin lagkamerat Meanalanen som scorte på et tomt mål ett sekund før fulltid. Finnene er med det videre til semifinalen hvor de møter USA.

 

Semifinalene (norsk tid)
Finland – USA kl 13.20
Canada – Tsjekkia kl 17.20

Begge kampene spilles på Nokia Arena Tampere