Årets siste kamp for Norge i VM. For Norges del, stod det ‘kun’ om heder og ære, mens for Slovakia er det en kvartfinale som det står om. De måtte vinne for å ha en mulighet til å videre, mot at Latvia ikke tar poeng i kveld mot gruppevinner Sveits.

Slovakia fikk hele tre mål allerede i første periode. De åpnet målscoringen like før fire minutter da Richard Panik sentrerte foran mål og kaptein Marek Hrivik satte ballen i mål.

Der etter i det åttende spilleminutt kom Peter Cehlarik alene og skjøt, men pucket ble tatt av hansken til Henrik Haukeland. Cehlarik scoret imidlertid på neste angrep, og satte inn en retur etter Mislav Rosandics skudd til 2-0.

Det tredje målet kom da Robert Lantosi kom på et sololøp fra egen banehalvdel og fintet ut Haukeland og satt pucken i nettet.

– En svak periode. Spillerne gikk dårlig på skøyter, og vi var ikke gode nok fysisk. Vi må også ha litt mer tålmodighet i spillet vårt, forklarte landslagssjef Johansson den svake perioden til Viaplay.

Norge reduserte i andre periode ved Markus Vikingstad til 1-3 etter pasning fra Thomas Berg-Paulsen.

Inn i tredje periode med en tomålsledelse prøvde slovakene å punktere kampen, mens Norge jaktet nok en redusering. Med 12 minutter igjen holdt Haukeland laget sitt i live med en strålende redning på Lantosi i en 2-mot-0-situasjon for Slovakia.

Norge plasserte Haukeland på benken for en sjette angriper med mer enn tre minutter igjen. Men det skulle gå som det ofte gjør i en slik situasjon. Panik traff det tomme målet fra bak midten av isen med 1:19 igjen å spille. Det ble siste målet i kampen og Slovakia ligger nå á poeng med Latvia, som spiller den siste gruppespillkampen mot Sveits i kveldskampen.

 

Anders Haukeland, Ken Andre Olimb og Emil Lilleberg ble stemt fram til å være Norges tre mest verdifulle spillere i årets VM.

Og med det er VM 2023 over for det norske laget. De beholder plassen i toppdivisjonen og er med i neste års VM som spilles i Tsjekkia fra 10. – 26. mai i byene Praha og Ostrava.

 

Slovakia – Norge 4-1 (3-0, 0-1, 1-0)
03:58 1-0  Marek Hrivik, assist Richard Panik og Pavol Regenda
07:30 2-0 Peter Cehlarik, assist Mislav Rosandic og Samuel Knazko
15:43 3-0 Robert Lantosi, assist Frantisek Gajdos
23:10 3-1 Markus Vikingstad, assist Thomas Berg-Paulsen og Thomas Olsen
58:41 4-1 Richard Panik

Norges tropp

Haukeland, Arntzen

Lilleberg, Johannesen, Krogdahl, Hansen, Andersen, Kåsastul

Olimb, Olden, Hoff, Berg-Paulsen, Trettenes, Haga, H. Salsten, Vikingstad, Martinsen, E. Salsten, Versterheim, Olsen og Steen

Se alltid oppdaterte tabeller for begge gruppene her