Det blir en drømmefinale for vertslandet Finland som skal møte de regjerende mesterne Canada. Det blir med andre ord de samme i finalen som i fjor. Da gikk kampen til overtid for å få en vinner. Blir den kommende finalen like jevn? Finnene ønsker nok å avgjøre kampen før fulltid på sin hjemmebane. 

Finland – USA 4-3 (1-1)(2-1)(1-1)

I et hardt kjempet, frem og tilbake semifinaleoppgjør, vant Finland over USA 4-3 lørdags ettermiddag i Tampere for å gå videre til IIHF verdensmesterskap i ishockey i 2022. Forsvarsspiller Miro Heiskanen satte farten med et mål og to målgivende pasninger.

 

Canada – Tsjekkia 6-1 (1-1)(3-0)(2-0)
Tsjekkia fikk en drømmestart på kampen etter sju minutter med det første målet i kampen. Canada fikk flere utvisninger i første periode uten at tsjekkerne klarte å utnytte det. Like før slutt fikk Canada sin utlikning. I andre periode fikk Pastrnak en utvisning for en etterslenger, og dette tok Canada full utnyttelse av. Lowry og Johnson fikk inn hvert sitt mål, og med det var Canada plutselig i ledelsen med to mål. Men de ga seg ikke av den grunn. Krejci (Tsjekkia) fikk en utvisning og 20 sekunder inn i straffen fikk Barzal økt ledelsen ytterligere. Resten av kampen var dominert av Canada som fikk enda to mål til i siste periode.

 

De to siste kampene spilles på samme sted som semifinalene, Nokia Arena i Tampere. Oppgitt i norsk tid.

Bronsefinalen kl 14.20
Tsjekkia – USA

Finalen kl 19.20
Finland – Canada