Velobet

Historien gjentar seg. Tsjekkia vinner over Norge i et verdensmesterskap. De øker sitt forsprang i gruppen, mens Norge sakker ut. Med 5 poeng opp til fjerde plass med to kamper igjen, ser det tøft ut for videre avansement.

I Pastrnaks andre kamp i turneringen var det han andre strake topoengsprestasjon. Jakub Vrana scoret også for tsjekkerne på et powerplay i andre periode og Roman Cervenka scoret helt på tampen med et tomt mål.

I en kamp mellom to høyrehendte målvakter, stoppet Karel Vejmelka 21 av 22 norske skudd i sin fjerde strake start og Jonas Arntzen stoppet 28 av 31 tsjekkiske skudd i sin første start av denne turneringen.

Første periode

Tsjekkerne hadde sitt første overtallsspill i kampen da Emil Lilleberg måtte ut for tripping på 5:43. Og 43 sekunder senere var de i ledelsen, med David Krejci som satte opp Pastrnak fra venstre side som slo den over Arntzens hanske på kortsiden.

Andre periode

Tsjekkerne fikk overtallsspill for andre gang da Mathis Olimb ble sendt av for tripping på 21:13. Denne gangen tok det over ett minutt. Tomas Kundratek utnyttet det lange byttet for den norske enheten og dumpet pucken fra midten. På det som så ut til å være et planlagt spill, var Jiri Cernoch først på pucken bak Norges mål og sendte den videre foran til Vrana, som smalt den i mål fra like utenfor feltet.

Mens de norske gutta var på etterskudd i den første perioden, klarte de å få litt offensivt grep og generere noen skikkelige gode sjanser. Mathis Olimb, Norges kaptein og all-time scoringsleder i verdensmesterskapet, traff stolpen to ganger i andre periode.

Den første kom i det 27. minutt, med Ken-Andre Olimb som satte opp broren sin for et slag, men han traff tverrliggeren med Vejmelka som stupte på tvers. Ti minutter senere holdt Olimb pucken i det som virket som en evighet nær den høyre sirkelen, og unngikk en dykkende tsjekkisk forsvarsspiller og forsøkte deretter å slå en skjermet Vejmelka, men traff stolpen på nærsiden.

Tredje periode

I det første minuttet av tredje periode ble Pastrnak hektet bakfra av Lilleberg og tildelt straffe. På det påfølgende skuddet fikk Boston Bruins-skytteren det til å se enkelt ut, og sendte Arntzen med et lureskudd og scoret.

Norge fikk sitt første overtallsspill på 44:16 da David Sklenicka ble tatt for en stygg takling av Mathis Olimb. Det tok bare 11 sekunder før Hoff omsatte Mathias Trettenes’ pasning bak nettet.

Mens kampen hadde vært en tam affære de første 50 minuttene, ble det litt tøffere på slutten med flere straffer til Tsjekkia. Til tross for et par overtallsspill-sjanser til, kom ikke Norge nærmere.

Cervenka scorte på det tomme målet med 1:26 å spille og sikret seieren for Tsjekkia.

Med denne seieren drar Tsjekkia fordi USA på tredjeplass i gruppe B med 10 poeng. De to lagene møtes mandag. Med tapet er Norges kvartfinalesjanser svært små, og må ta igjen et gap på fem poeng med gjenstående kamper mot Sverige og USA.