Velobet

Latvia tapte mot Sverige tidligere i dag, noe som gjorde at USA var klare for kvartfinalen før kampstart. Ingen av lagene hadde noe som stod på spill i deres siste kamp i gruppen, annet enn ære. I siste periode presset Norge på for en utlikning, men USA utnyttet det tomme målet bare sekunder før fulltid og fastsatte resultatet til 4-2.

USA slo Norge på skudd på mål 36-23 . Målvakten Jeremy Swayman spilte bare den første perioden for USA, og stoppet alle de ni skuddene han fikk på seg. Strauss Mann spilte den siste perioden, og stoppet 12 av 14 skudd. For Norge spilte Henrik Haukeland hele kampen og stoppet hele 32 ​​av 35 amerikanske skudd.

Første periode

Tidligere i turneringen laget Galchenyuk et høydepunkt med et mellombeina-mål mot Finland. På USAs åpningsmål mot Norge assisterte han ved å sende en pasning mellom beina til den andre siden av nettet, hvor Ryan Hartman satte pucken inn fra spiss vinkel.

Andre periode

Galchenyuk assisterte også på USAs andre mål ved å sende en pasning fra egen sone til Matthew Boldy i nøytral sone. Han krysset blålinjen 1-mot-2, kom Boldy seg fri og slo Haukeland med et skudd under hansken. Norge kom på tavla tidlig i andre periode da Michael Haga fant Andreas Martinsen. Inn alene gikk Martinsen på Mann, som nettopp hadde kommet inn i kampen. Tre minutter senere trodde amerikanerne at de hadde gjenopprettet tomålsledelsen, men målet ble kalt tilbake da repriser viste at Vinni Lettieris skudd traff skøyta til dommer Jeff Ingram, som hadde rotet seg sammen med spillere og falt ned på isen. USA gikk imidlertid opp til 3-1. Da Meyers skyndte seg inn i den norske sonen, jobbet han sammen med Luke Hughes og scoret på 28:05.

Tredje periode

Daniel Rokseth fikk redusert og Norge var med i kampen igjen da Kristian Jakobsson fant ham med en krysspasning tidlig i siste periode.Det var fortsatt mye tid igjen og kun et mål som skilte lagene, men USA gjorde en god jobb med å hindre Norge i å få mye brudd, selv på et powerplay da Lettieri ble utvist for tripping. De siste minuttene holdt amerikanerne pucken i den andre enden av isen så mye som mulig.

Etter å ha fått en sen utvisning, fikk Norge ett siste rykk på en 2-mot-1 med to minutter igjen, men Mann reddet skuddet fra Jakobsson. Sean Ferrell slo pucken inn i det tomme norske målet fra langt hold med 39,1 sekunder igjen.

«Vi spilte hardt hver kamp,» sa kaptein Mathis Olimb, som nettopp har fullført sitt 14. verdensmesterskap. «Vi ga alt dette denne turneringen, men vi fikk ikke flaksen som jeg synes vi fortjente. Likevel vant vi kampene vi trengte for å overleve, og det var bra nok.» sa han til IIHF.