Velobet

De norske hockeygutta slapp britene inn i kampens siste tjue minutter, og det måtte straffer til for å få en vinner. Vant Norge to poeng, eller tapte de et?

Ken André Olimb var tilbake i lagoppstillingen etter skadefravær i kampen mot finnene.

Første periode

Norge gikk offensivt ut og hadde flere mål på skudd uten at det ga uttelling. Selv ikke under 2 min utvisningen av Scott Conway fikk de til noe truende spill. Britene satt hovedsakelig i et defensivt skall og leitet etter kontringsmuligheter, som var få og langt mellom. Det tok 15 minutter før de registrerte sitt første skudd på mål da Cade Neilson plukket pucken  fra Norge og skjøt raskt på Haukeland. Et drøyt minutt senere fikk Norge mesterskapets føreste scoring da Andreas Klavestads ufarlige skudd via den britiske forsvarsspilleren David Phillips og gjennom beina til målvakten.

Andre periode

Norge gikk opp i 2-0 på et overtallsspill med Olimb under en vilt krangel. Først så det ut til at Mark Richardson hadde reddet målet ved å banke pucken ut av luften vekk fra mållinjen, men etter review ble det klart at pucken hadde krysset streken helt i luften. I basketaket som oppstod etter målet, fikk begge lagene en utvisning hver. Mathis Olimb fikk pucken i mål, assistert av Johannes Johannesen. 9 minutter senere slo Olimb til igjen, rett i mål. Ingen tvil om dette målet, langskudd rett inn! Et nydelig mål! Storbritannia fikk komme til flere skudd, men klarte ikke å omsette de i mål. Trettenes kunne økt, men stolpen stod i veien denne gangen.

Tredje periode

En rolig start på tredje periode før straffe til Storbritannia. Brett Perlini ble hektet av Johannesen, og han tok selv straffen, men Haukeland redder. Nå endrer spillet seg! De britiske gutta våkner. Ti minutter før fulltid er det britene som dominere. Robert Dowd får inn en redusering, og kun minuttet senere står det plutselig 3-2 etter at straffeskytteren Perlini får inn nok en redusering. Perlini er assist når de får inn utlikningen kun minutter før fulltid. Denne gangen er det Mark Richardson som blir kreditert målet. Det står plutselig 3-3 etter en meget passiv periode fra de norske gutta, og det britiske publikumet jubler som om de har vunnet kampen.

Overtime

Bowns var den travleste av de to målvaktene i den fem minutter lange overtidsperioden, med seks redninger, selv om Haukeland gjorde kanskje den største redningen, og stoppet Evan Mosey med ett minutt igjen. Mosey fikk tilbake sin egen retur, men etter å ha kommet inn med fart, klarte han ikke å sette på bremsene raskt nok og traff siden av nettet.

GB: Cade Neilson – strafferedning

Mathias Trettenes sa til Viaplay – Vi slipper inn litt for lette mål, og får litt panikk. Men Viaplays ekspertkommentator Ole Eskild Dahlstrøm sa etter tredje periode: – Det er nesten litt uvirkelig at kampen har snudd så til de grader

– Vi ser egentlig ganske trygge ut. Så får vi det første baklengsmålet, og jeg synes vi blir preget som lag. Vi slipper inn litt tre litt enkle mål, sier landslagssjef Petter Thoresen og fortsetter:

– Vi ser engstelig ut. Å være engstelig på en hockeybane er dårlig butikk.