Velobet

Bilde: Bildbyrån

Canada er den nye verdensmesteren etter kveldens finale i ishockey-VM

I kveldens finale var det Canada som møtte Finland på samme måte som i fjor. Det var en spennende finale i årets ishockey-VM, og til siste slutt!

1. Periode

Første periode ble en tung en for Canada. Med hele tre to-minuttere i løpet av første periode var det ikke så rart at Finland satte det første målet etter bare 8 minutter spilt. En kjapp start for Canadierne, men det kunne fort blitt verre.

2. Periode

I andre periode snudde ting fullstendig. Nå var det Finland som gikk på to-minuttere, mens Canada utliknet til 1-1 bare 4 minutter inn i omgangen.

3. Periode

Tredje periode åpnet med en tidlig finsk scoring som fort kunne avgjort kampen, etterfulgt av en to-minutter til hvert lag før Canada klarte å utlikne på nytt i det 52. minutt. Finalen skulle dermed avgjøres på overtid.

Overtid

Sudden death var i gang, og det var Canadiske Paul Nick som ble kveldens store helt. Han satte pucken i målet etter 66 minutter spilt, og satte Canada som verdensmestere.

3-2 til Canada.

Se highlights fra kampen

(Video fra IIHF)

Bronsefinalen i ishockey-VM 2021

Det var USA som stakk av med seieren i kveldens bronsefinale mot Tyskland som har overrasket scvært positivt dette VM. Kampen på andre siden ble ikke så jevn. USA knuste tyskerne 6-1 med 5 scoringer på rappen før Tyskland reddet noe verdighet med en sen redusering. De siste minuttene ble deretter preget av hele åtte to-minuttere fordelt på lagene.

USA vant bronsefinalen 6-1