Velobet

Bilde: Bildbyrån

Spennende semifinaler i årets ishockey-VM, slikk gikk det!

I går spilte USA, Canada, Tyskland og Finland henholdsvis sine semifinaler i årets ishockey-VM, og slik gikk det.

USA – Canada (2-4)

De var de to nabolandene som skulle slåss om en finaleplass i årets ishockey-vm, og det ble dårlig stemning på den amerikanske benken da Canada satte 1-0 etter bare 2 minutter. Kampen var i gang og USA våknet. De satte reduseringen bare noen minutter senere og første periode endte 1-1.

Andre periode starten på samme måte som første. Canada satte 2-1 etter bare fire minutter denne perioden, men ble ikke utliknet av USA på samme måte. Amerikanerne kjempet hardt, men fikk ikke punktert det canadiske laget. andre periode endte 2-1 til Canada. 

I siste periode skulle man tro at USA hadde lært leksa, men etter bare 46 sekunder stod der 3-1 til Canada. Det så mørkt ut for USA som heldigvis reduserte ledelsen etter bare 4 minutter til 3-2. Canada virket uslåelige med sin ledelse, og de spikret kista med 4-2 målet i 59 minutt. Det var over for USA, og Canada tok finalebilletten med en 4-2 seier. 

(Video av IIHF)

Finland – Tyskland (2-1)

Dette så på forhånd ut til å bli en utrolig spennende kamp. Tyskland viste sterk form i starten av gruppespillet, men har senere dabbet litt av, og det samme gjelder Finland som aldri har funnet helt formen. Det gjorde de i først periode, med en 2-0 ledelse inn i pausen. 

Inn i andre periode fikk Tyskerne maskinen i gang og reduserte den finske ledelsen til 2-1. Tyskerne sloss nå for harde livet for en utlikning, men det gikk ikke. 

Det var i siste periode det skulle avgjøres. Finalnd hadde ikke produsert mål siden først periode, og Tyskland trengte kun ett mål for å holde seg i livet. Det ble utrolig spennende med flere utvisninger, men Finland ble for sterke. Lagene gikk av isen med 2-1 seier til Finland, og en plass i finalen. 

(Video av IIHF)

Les mer om ishockey-VM på ishockey-vm.com!