Dag 2 i VM er fullført. Det ble spilt tre kamper i begge gruppe. Norge åpnet VM mot Kasakhstan, et lag som aldri ga opp og endte med å ta kampen helt til staffer hvor de tok det siste poenget. Finnene fikk sin første seier mot et hardtarbeidende tysk lag. 

Gruppe A

Frankrike – Østerrike 2-1 (1-0, 0-0, 0-1) (OT: 1-0)
I Tampere spilte Frankrike og Østerrike en viktig kamp.I en jevn kamp ble det bare scoret tre mål, og det avgjørende målet kom i ekstraomgangene. Frankrikes lagkaptein Sascha Treille avgjorde lagenes første kamp til 2-1 i tre mot tre etter bare 40 sekunder. En første seier for Frankrike og et første tap for Østerrike. Sistnevnte møter Tre Kronor i morgen, søndag.

Ungarn – Danmark 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)
I første periode tok Danmark ledelsen i powerplay da superstjernen Nikolaj Ehlers scoret 1-0 for danskene, et mål som ble periodens eneste. I den andre perioden hadde Ungarn et par sjanser i powerplay til å utligne, men ungarene klarte ikke å utnytte sjansene sine. I stedet ble kampen kald da nevnte Ehlers scoret sitt andre mål for dagen til 2-0, også i powerplay.

I tredje periode fikk Ungarn en skikkelig smell da det store tilreisende publikumet fra Ungarn jublet høylytt i Nokia Arena da Istvan Sofron reduserte til 2-1. Ungarerne hadde flere sjanser i tredje periode. Men så kom kalddusjen.

I det tolvte minutt av tredje periode scoret Morten Poulsen 3-1 for Danmark, noe ufortjent. Ungarn hadde sjansen til å redusere igjen i power play, men misbrukte den muligheten. 3-1 ble også sluttresultatet for Danmark der de var det beste laget gjennom hele kampen, til tross for mange ungarske sjanser i siste periode.

Tyskland – Finland 3-4 (1-1, 2-2, 0-1)
Finland viste tidlig styrke i kampen. Finnene fikk en god start på kampen med tanke på angrep og skapte noen sjanser mens Jussi Olkinuora i målet spilte trygt. Det første målet kom etter drøyt ti minutter da Joel Armia skjøt inn 1-0 fra slottet assistert av Kaapo Kakko. Tyskland svarte og etter et skudd på mål fra Marcel Noebels spratt pucken hele veien gjennom det finske forsvaret og Jussi Olkinuora til 1-1 med to minutter igjen av første periode. Stillingen holdt seg til pause.

Tyskland var det bedre laget i den andre perioden på flere måter. Tyskerne viste dristighet og fart, noe som skapte et par finske utvisninger. Etter to finske utvisninger på rad og tysk momentum i fire minutter, tok tyskerne ledelsen etter spill fem mot fem. Kai Wissmann skjøt en puck som passerte Jussi Olkinuora og ga Tyskland ledelsen. Men det finske hjemmepublikummet skulle få juble like etterpå. Bare et par minutter etter den tyske ledelsen den gylne helten Sakari Manninen 2-2 i tverrliggeren og fant en tidlig utligning.

Finland snudde kampen før slutten av den andre perioden. Etter en tysk utvisning fikk Finland sjansen i powerplay, og nok en gang holdt Sakari Manninen seg framme og satte inn 3-2 til de finske løvene. Men den nesten vanvittige andre halvdelen av midtperioden skulle se ett mål til. En finsk utvisning resulterte i et tysk powerplay og 3-3 ved John-Jason Peterka. 3-3 sto seg til den tredje og siste ordinære perioden.

Den jevne toppkampen skulle gå til en thriller i tredje periode. Tyskland hadde den første virkelig farlige muligheten i perioden da lagkaptein Moritz Müller avfyrte et ribbeskudd etter syv minutter. Men syv minutter senere var det Finland som tok tilbake ledelsen i kampen. Etter et langt finsk angrep med de hardtarbeidende angriperne Mikko Rantanen og Teemu Hartikainen, kom pucken til slutt til Mikko Lehtonen som kunne skyte 4-3.

Hvis det er en ting Finland er trygge på trener Jukka Jalonen, så er det å forsvare en ledelse og drepe tid for motstanderne. Noe de klarte å gjøre veldig bra i de følgende minuttene etter ledningsmålet. Tyskland fikk aldri noe bitt i sitt forsøk på å presse fremover, og sekundene rant ut. Det var bare en sjanse i de siste sekundene, og Finland klarte å holde stand.

De finske løvene tok dermed sin første seier i VM mot et hardtarbeidende og frekt Tyskland. Sluttresultatet ble 4-3 i Finlands favør.

Gruppe B

Sveits – Slovenia 7-0 (2-0, 1-0, 4-0)
Nykommerne Slovenia er et av de svakere lagene i mesterskapet, og Sveits viste styrke. NHL-stjernene ledet an for Sveits og scoret de fire første målene, med Denis Malgin to ganger og Janis Moser og Nino Niederreiter én gang. Ytterligere tre sveitsiske mål i tredje periode sikret en 7-0-seier.

Norge – Kasakhstan 3-4 (2-1, 1-1, 0-1) (OT: 0-0) (SO 0-1)
Les om kampen her.

Slovakia – Latvia 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)
Slovakia fikk en drømmestart da Matus Sukel scoret 0-1 etter bare 44 sekunder, og motbakken kom tidlig for Latvia. Så fulgte en målløs første periode etter det tidlige målet. I den andre perioden fikk Latvia utlignet da Örebro-senter (snart Rögle) Rodrigo Abols reddet hjemlandet sitt og scoret 1-1 på slutten av perioden.

I den tredje perioden ga den slovakiske stjernen Marek Hrivik ledelsen igjen i midten perioden. Deretter fulgte et par slovakiske utvisninger som ga Latvia sjansen i både fem mot fire og fem mot tre, men uten å få utlignet takket være den slovakiske keeperen Stanislav Skorvanek som spilte bra gjennom hele kampen.

I stedet holdt Slovakia ut perioden og fikk sin første seier i dette VM. Latvia står fortsatt på null poeng i VM på hjemmebane etter to spilte kamper.

 

Se alltid oppdaterte tabeller for gruppene her.