Amerikanerne er fortsatt ubeseiret, og begge vertsnasjonene vant sine kamper i dag. Også favoritten Canada tok en enkel seier mot Kasakhstan. Det var rett og slett favorittenes aften.

Se alltid oppdaterte tabeller for gruppene her.

Gruppe A

USA – Østerrike 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)
Det begynner å bli tydeligere i gruppe A hvem som går for gruppeseier og hvem som ikke gjør det. Fire kamper inn i verdensmesterskapet i ishockey for menn har USA tatt fire strake fullpoengere. Etter åpnings-seieren mot Finland har amerikanerne tre seire til, med den siste mot Østerrike på onsdag.

Rocco Grimaldi ga USA ledelsen 1-0 i midten av andre periode. Østerrike utlignet til 1-1 ved kaptein Thomas Raffl, men før andre pause scoret USA et nytt mål til 2-1 ved Carter Mazur. I begynnelsen av tredje periode ga Lane Hutson det amerikanske laget en sikrere ledelse på 3-1. Østerrike hadde deretter en stor sjanse til å redusere stillingen da de ble tildelt et straffeslag i midten av tredje periode. Dette resulterte imidlertid i en misset straffe av Dominic Zwerger.

I en siste østerriksk bølge klarte USA å score 4-1 i åpen mål gjennom Nick Perbix. Dette ble også sluttresultatet.

USA fortsetter å vise styrke i gruppe A og har nesten sementert en plass blant de to beste i gruppen. For USA gjenstår Danmark, Frankrike og til slutt Sverige som motstandere i gruppespillet. Østerrike spiller fortsatt for å overleve i A-divisjonen med bare ett poeng på fire kamper.

Finland – Frankrike 5-3 (1-1, 2-1, 2-1)
Franskmennene kom ut med et høyt tempo og tok overraskende ledelsen i kampen etter bare ett minutt da Florian Chakiachvili gjorde 0-1 fra en merkelig posisjon der han bare sendte pucken på mål via Emil Larmi og inn. Sjokkstarten varte imidlertid ikke lenge, da Finlands Harri Pesonen var raskt ute på en retur og utlignet til 1-1 fem minutter ut i første periode. Finland hadde et par power play og litt press i første periode, men klarte ikke å score flere mål mot den franske keeperen Julian Junca i de første 20 minuttene.

I den andre perioden tok det litt over fire minutter før Finland endelig fikk overlistet nevnte Junca igjen. Den hardtarbeidende fjerderekken fikk resultater da Oskarshamn-spilleren Ahti Oksanen fant en luke over keeperens skulder fra en trang vinkel og gjorde 2-1 for Finland.

Den finske gleden varte imidlertid ikke lenge. Fire minutter etter den finske ledelsen utlignet franskmennene til 2-2 etter at Justin Addamo avsluttet et drømmeangrep. Men selvfølgelig skulle Finland komme tilbake. Og som så mange ganger før i slike sammenhenger var det kaptein og gigant Marko Anttila som steppet frem. Etter en fin soloaksjon satte Anttila inn 3-2 til stor jubel i Nokia Arena.

De finske løvene gikk inn i den siste perioden med en 3-2-ledelse. Det tok litt over fem minutter før Finland økte ledelsen til 4-2 i power play. Den så vellykkede varianten med Sakari Manninen til venstre og Teemu Hartikainen i midten bar frukter der sistnevnte forlenget fra en posisjon i «slottet».

Franskmennene viste tydelig at de ikke ønsket å gi opp spillet for lett til hjemmenasjonen. Etter sitt andre powerplay i kampen beholdt Frankrike pucken i offensiv sone hvor de scoret nok et vakkert mål da Charles Bertrand headet inn 4-3 bak Emil Larmi. Frankrike utlignet nesten til 4-4 med fire minutter igjen av tredje periode, men nevnte Larmi gjorde en flott redning for sitt Finland.

Da Frankrike kom opp for et siste trykk, ble keeperen tatt ut. Men i stedet for en fransk utligning kom en finsk punktering av kampen da Sakari Manninen kunne skøyte inn pucken til 5-3 for Finland, som ble sluttresultatet.

Gruppe B

Latvia – Norge 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)
Les fra kampen her

Canada – Kasakhstan 5-1 (4-1, 0-0, 1-0)
Canada scoret fire mål i første periode på vei mot en enkel 5-1-seier over Kasakhstan. Lawson Crosue ledet angrepet med to mål. Joe Veleno og Samuel Blais hadde hvert sitt mål og to assist. Forsvarsspilleren Mackenzie Weegar hadde et mål og en assist og leder nå turneringen med åtte poeng på fire kamper.

Canadierne kastet ikke bort tiden. Bare 19 sekunder etter kampstart, fikk forsvarsspilleren Mackenzie Weegar pucken over til andre banehalvdel og gjorde ingen feil, og fyrte et skudd over hansken til Nikita Boyarkin. Mindre enn fem minutter senere ble det 2-0 etter en sjanse på nært hold. Weegar serverte til Crouse, og han banket den inn etter 5:05.

Så, på 7:50 Crouse fikk sin andre for dagen etter en pasning fra Scott Laughton. Kasakhstan fikk en redusering på et usannsynlig rush. Adil Beketayev dro nedover venstresiden og med ingen andre alternativer og ingenting å tape avfyrte han et skudd fra dårlig vinkel på mål. Pucken gikk via skulderen til Joel Hofer og inn til 3-1 i mål.

Canada fikk sitt fjerde mål med 37,6 sekunder igjen av første perioden etter spill av Samuel Blais. Han  sentret videre til Veleno som skjøt høyt over hansken igjen.

Den andre perioden ble langt roligere. Canada roet ned spillet og kasakhstanerne like så. Det ga et tamt og begivenhetsløst 20 minutter.

Canada kom ut med mer besluttsomhet i tredje, og spilte mer på Kasakhstan-siden. De fikk tidlig det femte mål etter 1:55. Boyarkin gjorde en fin stopp av et første skudd fra Veleno, men pucken kom rett tilbake til Blais, som traff det åpne nettet.