Velobet

Endelig fikk de norske ishockeygutta en seier. Kampen mot Slovenia i dag kan fort være den som avgjør hvem som får blir, og hvem som rykker ned til B-VM neste år. 

I Riga, Latvia spilte Norges menn mot Slovenias menn i en potensielt skjebnesvanger kamp i ettermiddag. Begge lar har startet årets VM uten en seier, dog Norge klarte å karre til seg ett poeng mot Kasakhstan i åpningskampen.

I kampen om en VM-plass neste år kan se ut som om at Norge eller nykommerne Slovenia er de lagene som står i fare for å ryke ut av toppdivisjonen. Nå kan imidlertid skandinavene glede seg over at de har skaffet seg et betydelig forsprang på Slovenia. Thomas Berg-Paulsen, som skal spille for Malmö den kommende sesongen, scoret kampens eneste mål etter 14:05, og Henrik Haukeland stoppet alle de 18 slovenske skuddene og holdt nullen for første gang i karrieren i VM i sin 23. kamp. I den andre enden stoppet Gasper Kroselj 28 av 29 norske skudd.

Med ett minutt igjen gikk Slovenias målvakt Kroselj på benken for å la en sjette angriper komme på for Slovenia. Det var en vill kamp i de aller siste sekundene, men pucken ville ikke inn, og kaptein Ken Andre Olimb kom opp med en stor skuddblokk da tiden gikk ut.

– Jeg hadde litt panikk, så jeg måtte bare prøve å komme meg i veien, sa Olimb til vg.no etter kampen, som tok på seg rollen som keeper på Slovenias siste skudd.

Den norske seieren betyr at de nå har fire poeng i gruppe B, fire poeng bak Slovenia. Slovenerne har et tøft program foran seg med Tsjekkia, Latvia og Slovakia før Kasakhstan i siste runde. For å gå forbi Norge må Slovenia ta minst fem poeng for å holde seg på trygg grunn, men det vil i så fall bety at nordmennene blir uten poeng resten av gruppespillet.

I Norges fire siste kamper møter de i rekkefølge Latvia, Tsjekkia, Canada og Slovakia.

 

Slovenia – Norge 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)
14:05 0 – 1 Thomas Berg-Paulsen, assist by Johannes Johannesen og Thomas Olsen

Norges tropp
Målvakt:
Henrik Haukeland og Jonas Arntzen

1. rekke
Emil Lilleberg, Mattias Nørstebø, Michael Haga, Ken Andre Olimb og Eirik Østrem Salsten

2. rekke
Johannes Johannesen, Ole Julian Bjørgvik-Holm, Sondre Olden, Mathias Trettenes og Andreas Martinsen

3. rekke
Max Krogdahl, Christian Kåsastul, Thomas Berg-Paulsen, Thomas Olsen og Markus Vikingstad

4. rekke
Håvard Østrem Salsten, Ludvig Hoff og Petter Vestreheim

Se alltid oppdaterte tabeller for gruppene her.

Neste kamp er onsdag 16. mai kl 15.20 mot vertsnasjonen Latvia.