Velobet

Norge med drømmeseier i dagens kamp mot Italia

I dag møtte Norge Italia på isen i ishockey VM, og etter et tungt tap mot Tyskland i går viste de norske gutta andre takter i dagens match. Det skulle være en enkelt match for Norge, men første periode ble ikke like plankekjøring som vi hadde håpet.

I første periode hadde Norge klar styring på kampen, men kun 8 skudd på mål. Heldigvis satt Mathias Trettenes  inn kampens første mål i det tiende minutt. Det var et flott kontringsskudd fra venstre side, og godt plassert i innerste hjørnet for den italienske keeperen. Resten av perioden hadde Norge klart flest sjanser, men etter noen slurvefeil mot pause kunne stillingen fort blitt 1-1.

I andre periode var det enveiskjøring. Norge brukte bare 5 minutter på en ny scoring under powerplay, og fra den scoringen mistet Italia grepet om kampen. Norge satte totalt 19 skudd på mål i andre periode, og med en ytterligere økning da Trettenes satte sitt andre mål, var kampen over for Italia.

Kun et minutt inn i tredje periode satte Trettenes igjen ett nytt mål for Norge og med det en 4-0 ledelse. 10 minutter senere fikk Italia sitt første mål, men uten påvirkning i kampen. Etter et slagskudd fra midten ble det kaos i boksen og Italia fikk rotet pucken i kassa.

Se høydepunktene fra kampen

Stillingen endte 4-1 til Norge, som tar med seg 3 poeng videre i gruppespillet.

Neste kamp mot Finland

Neste kamp for Norge er det 25. mai. Der møter vi nabolandet Finland, som har vist stor styrke så langt i mesterskapet. De slo USA 2-1 i sin første kamp, og skal spille sin neste mot Kazakhstan i dag. Dette blir en overkjøring av dimensjoner, og det kan gå begge veier for Finland. På den ene siden kan de kommer fra en kamp med stor selvtillit og mange mål, men på en annen siden kan de slurve mot ett dårlig lag og gå på en sjokk-smell i starten mot Norge. Det gjenstår å se, men vi gleder oss til å følge med og heie frem de norske gutta.