Velobet

Photo: Bildbyrån

Norge tapte 4-2 til Canada som vant sin første kamp dette VM

I kveld møtte Norge Canada på isen i Latvia, og vi hadde store forhåpninger til kampen. Norge har vist en god form i VM, men slitt med å holde stillingen mot slutten av kampen mot de sterkere lagene. Canada på andre siden har hatt en mareritt-åpning i årets ishockey-VM med tre strake tap. Med 107 skudd på mål har kandierne kun satt 2 i nettet, og resten uten hell. Norge på andre siden har vært gode på å utnytte sjansene sine og satt viktige mål når det telles.

Dessverre var det et helt annet Canada som møtte opp idag. Etter kun 30 sekunder spilt fikk den kanadiske Power satt pucken i nette bak den norske keeperen. Utover i perioden hadde Canada grei styring, men bagge lag viste både vilje og evne til å skape store sjanser. Etter 10 minutter satte Canada inn sitt andre mål for kampen under power play, og det kunne se ut som om Canada endelig skulle få fatt på storformen. Heldigvis kriger Norge seg ut perioden uten å slippe inn flere mål

I andre periode var Canada stålsterke fra starten og Norge hang knapt med de første minuttene. Når de norske gutta endelig kom tilbake i flytsonen var vi raske på å redusere ledelsen til 2-1 med en drømmescoring fra Thomas Valkvae Olsen, og deretter 2-2 da Mats Rosseli Olsen fikk styring på pucken og satt den i kassa. Det var dermed liv i kampen igjen, og Norge var utrolig nærme på flere 3-2 scoringer, men det var Canada som satt neste mål før pause.

I tredje periode var begge lag slitne og ingen fikk ordentlig dreisen på det før Canada satt kampens siste mål, 4-2. Dette var spikeren i kista for Norge som hadde kriget hardt og lenge.

Kampen endte 4-2 til Canada

(IIHF)

Norges neste kamp er mot hjemmenasjonen Latvia den 28.mai. Dette blir en helt avgjørende kamp om Norge skal ha noen sjanse videre fra gruppespillet. Latvia har spilt gode kamper med 2 seiere og et tap på overtid. De blir tøffe å møte, men vi har tro på at de norske gutta tar 3 poeng.

Ønsker du å lese mer om ishockey VM? Sjekk oss ut på ishockey-vm.com

Vi oppfordrer også alle til å delta i morsomme og lærerike diskusjoner i våre kommentarfelt! Her kan du stille spørsmål eller dele tanker rundt ishockey-VM!

HEIA NORGE!!!