Bilde: Bildbyrån

Viktig seier for Norge

I kveld spilte Norge mot hjemmenasjonen Latvia, og det ble en utrolig spennende kamp. Begge lag har vist god form i løpt av mesterskapet, og hadde gode forutsetninger for å vinne. Heldigvis for oss gikk det veien for de norske gutta.

Etter en drømmestart for Norge med tidlig scoring snudde kampen seg i første periode til Latvias fordel. Det norske forsvaret ble lurt trill rundt og den latviske offensiven kunne bare gli gjennom forsvaret. I løpet av første periode hadde over 4 situasjoner med overtall i offensiv, og flere alene med keeper. Norge slapp billig unna med to baklengsmål i den første perioden.

I andre periode hadde de norske bekkene fått kontroll på spillet, og viste vesentlig større motstand. Latvia slet med å komme til ordentlige sjanser, mens Norge stadig kom nærmere en utlikning. I et latvisks powerplay klarte Norge å utnytte en tabbe i det latviske forsvaret og Olimb satte inn 2-2 med en en mot en seanse.

Siste periode bød på klart mest spenning! Med en debut-scoring fra Emilio Pettersen midt i perioden var det et stort håp om 3 poeng til Norge. Dessverre fikk Latvia lurt pucken inn mak den norske keeperen fra død vinkel bare noen minutter senere, og det stod 3-3 på klokka. De siste minuttene pådro begge lag seg flere to-minuttere som kunne avgjort kampen, men ingen klarte det.

I ekstraomgangen fikk Pettersen en kritisk to minutter og det var dermed 3 norske mot 4 latviske spillere. Heldigvis karret Norge seg helskinnet gjennom de 120 sekundene og det var straffer som stod for tur.

Norge startet straffene med en bom, men det gjorde Latvia også, deretter fulgte lagene hverandre hele veien til siste straffe. Der var det Haga som avgjorde ved å lure pucken i målet, og dermed sikre Norge 2 poeng videre i gruppespillet.

Norge står nå med 5 poeng på tabellen, og håpet om en sluttspill-billett lever videre.