Velobet

Oppsummering av Finland – Norge kampen

I kveld møtte Norge Finland på isen. Et solid lag som viser solide ferdigheter i alle typer spill, og det ble nok en tøff kamp for Norge til tross for svært godt spill i store deler av kampen. Kampen bød på viktige poeng som begge lag trenger for å ta seg videre fra gruppespillet.

(Video: IIHF)

Første periode. Det er to svært ulike lag som møtes på isen. Et utrolig pigt Norge som kommer fra en leken seier i forrige match mot Italia, mens Finland sitter på en dårlig følelse etter tap mot Kazakhstan. Det ser men tydelig i spillet den første perioden. Norge får en drømmestart da de etter bare noen få minutter setter en i kassa etter en finsk tabbe. Norge holdt høyt press og hadde initiativet store deler av kampen. Dessverre fikk finnene et skudd fra utsiden som passerer bekker og keeper. Norge fortsetter med dominans i kampen frem til pause, men klarer ikke sette noen flere mål til tross for store sjanser.

I andre periode har finnene hatt en skikkelig pep-talk, for det var et helt annet lag Norge møtte på isen de første ti minuttene av andre periode. Etter bare noen få minutter setter Finland både 2-1 og 3-1. Etter to kjappe fra finnene karrer Norge seg på beina igjen og viser stort trøkk med mange sjanser. Dessverre er ikke perioden lang nok, og Norge går til siste periode to mål bak, 3-1.

I tredje periode er Norge igjen på de første minuttene og dundrer en i kassa i en to mot en situasjon. Lindstrøm setter 3-2 til Norge! De neste minutene får begge lag stor sjanser som kunne gitt mål, men ingen sitter på de siste marginene. Norge spiller bra hockey utove i perioden, men da vi får kampens første to-minutter bruker ikke finnene lang tid på å sette en ny i kassa til Norge. Stillingen er 4-2. Kampen gikk derfra inn i en ny spennende periode med store sjanser for begge lag, men dessverre er det igjen Finland som avgjør kampen med sitt 5. mål.

Sluttresultat 5-2 til Finland

Nå må de norske gutta omstille seg for en ny tung match i morgen mot Canada. Dette blir en utrolig spennende kamp ettersom Canada har spilt utrolig dårlig hele VM. Et nytt tap mot Norge kan bety slutten for laget, og Norge trenger alle poengene de kan ta for å ta seg videre til sluttspillet.