Denne tredje spilledagen bød på mange mål, samt storfavoritter som innfridde forventeninger fra sine supportere. Både USA og Sverige vant overbevisende i gruppe A, mens Canada og Tsjekkia gjorde det samme i gruppe B.

Se alltid oppdaterte tabeller for gruppene her.

Gruppe A

USA – Ungarn 7-1 (2-1, 2-0, 3-0)
Ungarn fikk en drømmestart og sjokkerte USA da Istvan Sofron scoret 0-1 fire minutter ut i første periode. Det tok imidlertid ikke lang tid før USA utlignet ved stjernen Alex Tuch, assistert av Rocco Grimaldi. Før den første perioden var over, scoret også USAs kaptein Nick Bonino 2-1 for sitt land.

Den samme Bonino var spilleren som økte USAs ledelse i andre periode i power play. Seks minutter før slutten av den andre perioden steppet den Skellefteå-fødte forwarden Cutter Gauthier opp og scoret fjerde for USA.

USA fikk en god start på den tredje perioden og avgjorde kampen med Connor Mackeys 5-1-mål og Rocco Grimaldis 6-1-mål. Luke Tuch fastsatte deretter sluttresultatet til 7-1 for USA.

Frankrike – Danmark 3-4 (0-2, 3-1, 0-0) (OT: 0-1)
Etter en ganske treg start gikk Danmark i power play etter åtte minutter, og nok en gang var det storstjernen Nikolaj Ehlers som åpnet scoringen for Danmark med et pent plassert skudd. 1-0 til danskene midtveis i første periode.

Kampen ble litt opphetet da Valtentin Claireaux taklet Nikolaj Ehlers i sargen med seks minutter igjen av første periode, i en farlig takling som ga spilleren matchstraff og fem minutters utvisning for laget. Etter den straffen kunne Danmark score sitt andre strake power play-mål, men denne gangen med andrerekka, anført av målscorer Mikkel Bødker.

Den franske disiplinen var et åpenbart problem da de pådro seg en unødvendig utvisning med halvannet minutt igjen av perioden, allerede med en spiller i utvisningsboksen. Men Danmark klarte ikke å score et mål i numerisk overlegenhet denne gangen, men danskene ledet 2-0 i andre periode.

I andre periode reduserte Frankrike til 2-1 ganske rettferdig etter en dårlig start for danskene. En dansk slurv i offensiv sone åpnet så for en fransk kontring etter ni minutter, en kontring som Anthony Rech utnyttet på best mulig måte da han fintet ned Frederik Dichow og scoret til 2-2.

Men Danmark skulle komme tilbake i kampen etter at Mathias Bau forechecket hardt og vant pucken høyt oppe på isen og Nick Olesen fanget pucken i slottet. Den tidligere Brynäs-forwarden og fremtidige Oskarshamn-forwarden sprutet deretter 3-2 i nettet for sitt Danmark. Da det lenge så ut til at Danmark skulle gå til ny periodepause med ledelse, kom en kalddusj da Justin Addamo utlignet til 3-3 med 29 sekunder igjen.

Den tredje perioden var ikke spesielt rik på sjanser og ble målløs. Kampen gikk dermed til overtid der de startet i spill tre mot tre. Der fikk Danmark et tidlig powerplay (fire mot tre) etter et fint angrep av Nicklas Jensen. I powerplay scoret Patrick Russell det avgjørende målet for Danmark til 4-3.

Sverige – Østerrike 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)
Sveriges førsterekke gjorde et par fine angrep i starten av kampen. Men det var den andre rekken som slo til for Sverige. Jonatan Berggren plukket opp en puck på blålinjen og slo en fin pasning til Pär Lindholm som skjøt inn 1-0 for Tre Kronor etter drøyt fire minutter. Sverige hadde en ganske dårlig periode i slutten av første periode der Østerrike virkelig testet Jesper Wallstedt i målet med flere farlige situasjoner. En ok første periode for Sverige endte imidlertid med en 1-0-ledelse. Skuddstatistikken var 14-8 i første periode.

Med en god start på den andre perioden fikk Sverige en økt ledelse etter seks minutter. Jacob de la Rose tok av bak mål og i stedet for å gå rundt målet, sendte han pucken til Marcus Sörensen like foran første stolpe, som i sin tur vinket inn den andre for Sverige. Ledelse 2-0 til Sverige etter et fint Fribourg-samarbeid. Det ble en ganske god avslutning sett med svenske øyne på den andre perioden. Flere lange angrep på rad resulterte i 3-0-målet. Mens Pär Lindholm dekket foran mål, kunne backen Patrik Nemeth skyte sitt første Tre Kronor-mål til 3-0.

Selv om Østerrike til tider var farlige i tredje periode, var Sverige bedre i midtperioden, noe som gjenspeiles i målprotokollen. Å gi den unge målvakten Jesper Wallstedt en bra start var sannsynligvis viktig for Sverige, men også for følelsen av hele laget.

Et fint løp fra Lucas Raymond resulterte i et mål fra 18 år gamle Leo Carlsson som ble servert et åpent mål. Carlssons første VM-mål. Gleden tok ikke slutt der for Sverige. Kort tid etter Leo Carlssons mål kom 5-0 gjennom Dennis Everberg etter et velplassert skudd.

Gruppe B

Slovenia – Canada 2-5 (1-0, 0-3, 1-2)
Søndagen i Riga og gruppe B begynte med en kamp mellom toppseedede Canada og nykommerne og bunnseedede Slovenia. Etter en tidlig utvisning for tripping fra Canadas Milan Lucic, trengte Slovenias Jan Drozg bare ti sekunder i powerplay for å gi slovenerne en 0-1-ledelse.

Et hardtarbeidende og erfarent Slovenia vant deretter den første perioden etter Drozgs tidlige powerplay-mål. Men i den andre perioden tok Canada kommandoen over kampen. Michael Carcone utlignet til 1-1 seks minutter ut i perioden, før Pierre-Olivier Joseph ga Canada ledelsen seks minutter senere. Med ett minutt igjen av den andre perioden fikk Milan Lucic sin revansje da han var sist på pucken i et kanadisk powerplay og satte inn 3-1.

I den tredje perioden dro Canada fra med to raske mål i midten av perioden av Mackenzie Weegar og Jack McBain. Slovenia utlignet deretter til 5-2 med Jan Drozgs andre mål i kampen, men slovenerne kom aldri nærmere.

Norge – Sveits 0-3 (0-2, 0-0, 0-1)*
Les fra kampen her

 

Tsjekkia – Kasakhstan 5-1 (2-0, 0-1, 3-0)
Tsjekkerne fikk første scoring etter 8:48 ved Jakub Zboril. 2-0-målet kom i power play etter 15.25 da Michal Kempny serverte Dominik Kubalik.

Midtveis i andre periode begynte det virkelig å ta seg opp. Det startet Valeri Orekhov hektet Jakub Flek, noe som resulterte i et straffeslag. Skuddet ble tatt av Kubalik, som prøvde å skyve en backhand gjennom målvakt Shutovs ben som holdt buret rent.

Kun 59 sekunder senere scoret Kasakhstan. De flyttet pucken raskt rundt i den tsjekkiske sonen og Muratov sendte den til Maxim Mukhametov, som backhandet den fordi den tsjekkiske målvakten Langhamer.

Et drøyt minutt senere førte et mislykket tsjekkisk angrep i den ene retningen raskt til et kasakhisk gjennombrudd den andre veien. Nikita Mihailis skøytet alene inn mot Langhamer som denne gangen stoppet de å utlikne.

I tredje periode tok tsjekkerne styringen. De tok tidlig tilbake tomålsledelsen ved David Tomasek som slo ned en puck med hansken på blålinjen og serverte Sedlak, som skjøt lavt på motsatt side av Shutov. Noen minutter senere økte de til 4-1 i nok et power play da Cervenka serverte Jan Kostalek for en skudd som blåste forbi alle. Kubalik rundet av scoringen da de var  5 mot 3 med 1:01 igjen å spille.

 

Se alltid oppdaterte tabeller for gruppene her.