Sveits avgjorde kampen etter å ha eid første periode. Selv om Norge kom seg i de to siste periodene, men klarte de ikke å ha utnytte overtallsperiodene.

Sveitserne dominerte totalt første periode, med 14-1 i skudd og tok en 2-0-ledelse. Dario Simion og Andrea Glauser scoret målene i første periode, med Marco Miranda som målgivende på begge.

Men det kunne ha vært 3-0. Jonas Moser scorte etter 17 minutter, men Norges trener utfordret spillet for målvaktsinnblanding da Andres Ambuhls skøyte kom i kontakt med Arntzens venstre ben da han gled til venstre og bremset målvaktens fart. Dommerne var enige. Men kun to minutter, kun sekunder før perioden var over, senere satte som kjent Andrea Gauser sveitsernes andre for dagen.

I andre periode fikk sveitserne flere utvisninger, og på et tidspunkt var det 5 mot 3. Men de norske gutta klarte ikke å sette pucken i mål selv om den sveitsiske keeperen Mayer fikk mer å gjøre. Ludvig Hoff fikk periodens beste sjanse like før perioden var over, men Mayer fikk ledet den bort.

Nordmennene fikk en ny stor sjanse i det første minuttet av tredje periode da pucken ble gitt bort til Matthias Trettenes, som bommet.

Etter det gjorde sveitserne en god jobb med å låse den siste perioden. Faktisk var skuddene i de siste 20 minuttene 5-2 for Sveits. Nino Niederreiter avgjorde kampen med et mål i tomt mål med 2:14 igjen.

 

Norge – Sveits 0-3 (2-0, 0-0, 0-1)
08:13 0-1 Dario Simion, assist Marco Miranda og Andrea Glauser
19:28 0-2 Andrea Glauser, assist Marco Miranda og Dario Simion
57:46 0-3 Nino Niederreeiter, assist Christoph Bertschy og Tanner Richard

Norges tropp

Målvakt:
Jonas Arntzen og Henrik Haukeland

1. rekke
Emil Lilleberg, Mattias Nørstebø, Michael Haga, Ken Andre Olimb og Philip Granath

2. rekke
Johannes Johannesen, Ole Julian Bjørgvik-Holm, Sondre Olden, Mathias Trettenes og Andreas Martinsen

3. rekke
Max Krogdahl, Christian Kåsastul, Thomas Berg-Paulsen, Thomas Olsen og Markus Vikingstad

4. rekke
Håvard Østrem Salsten, Eirik Østrem Salsten og Ludvig Hoff

Isak Hansen

Se alltid oppdaterte tabeller for gruppene her. 

Nå venter en hviledag for Norge. Neste kamp er tirsdag 16. mai kl 15.20 mot Slovenia.