Bilde: Bildbyrån

Etter mange gode kamper for begge lag var dette en utrolig spennende kamp for både Norge og Kasakhstan. Norge som står uten mulighet for å kvalifisere seg videre til sluttspillet hadde lite å spille for i denne kampen, annet enn heder og ære. Dette var tydeligvis en god ting for Norge som spilte flott hockey fra første minutt.

I første periode spilte de norske gutta godt og etablert, men det var Kasakhstan som satte det første målet i kampen litt over midtveis i første periode.

Andre periode var også preget av god hockey, men en utvisning for begge lag, og her var det Norge som grep sjansen. I et norsk powerplay satte Norge inn utlikningen 1-1, 27 minutter inn i kampen, og begge lag har en siste omgang på å avgjøre kampen.

I siste periode hadde Norge en viktig mål bare et minutt inn i perioden og satt gutta i ledelsen 2-1. Det var Stefan Espeland som satte målet, med hjelp fra Trettenes og Rosseli Olsen. Resten av omgangen var utrolig spennende. En norsk ledelse og et Kasakhstan som sloss for harde livet for en utlikning. Det så også skummelt ut for Norge da de pådro seg flere to-minuttere der Kasakhstan kunne satt pucken i mål. Heldigvis hadde Noreg kontroll i forsvar og fikk karret seg til fult mannskap uten baklengsmål. Bare noen minutter etter vår siste to-minutter fikk Mats Rosseli Olsen en kjempe-sjanse! En mot en med keeper, og noe som skulle vært et enkelt mål ble sabotert. En åpenbar hook fra Kasakhstan gjorde at Mats mistet kontroll på pucken og fikk kun et halvveis forsøk på mål. Dette skulle vært en åpenbar straffe, men ble ikke tatt på alvor av dommerne. Rettferdigheten gikk allikevel sin vei da Norge satte 3-1 kun noen minutter senere, og avgjorde kampen med 2 minutter igjen på klokken.

Norge uten sluttspill

Det ble 3 poeng til Norge, men ingen sluttspill. Norge kommer til å havne som 13 av de 16 lagene som deltok i VM, men med noe flaks kunne vi fort sett Norge i en kvartfinale.

 

Les mer om ishockey-vm!