Photo: Bildbyrån

I går droppet pucken i de første fire VM-kampen. Det var totalt 8 lag som spilte i første runde, og det er viktige poeng å hente, og å miste. Russland møtte Tsjekkia, Tyskland møtte Italia, Hviterussland møtte Slovakia, og Canada møtte Latvia. 

De alle fleste kampene gikk også som forventet

Russland – Tsjekkia

Dette ble litt av en åpning i årets VM. Det Russiske laget satt inn 1-0 etter bare 4 minutter og 16 sekunder i første periode. Heldigvis for Tsjekkia kom en rask utligning fra Jakub Flek bare 5 minutter senere og sendte begge lag i garderoben med ett mål hver. 

Videre inn i andre runde ble dansen ganske lik med en tidlig russisk scoring etterfulgt av en utligning fra Tsjekkia. Stillingen stod 2-2 etter andre periode. 

Tredje periode startet atter en gang med en tidlig scoring fra Russland, som igjen ble utlignet av Dominik Kubalik fra Tsjekkia. Stillingen stod dermed 3-3, og med bare 30 sekunder igjen på klokka så de aller fleste en ekstra periode som avklart, men ikke Russland. Med 19 sekunder igjen på klokka satte Mikhail Grigorenko inn et siste mål og første Russeren i ledelsen. 

Stillingen endte 4-3 etter en utrolig spennende kamp, som kunne gått begge veier. Tsjekkia viste stor styrke mot den russiske bjørnen. 

Hviterussland – Slovakia

Denne kampen så sin spenning i de første fire minuttene av kampen. Deretter satte Slovakia inn både 1-0, 2-0 og 3-0 i løpet av de første 11 minuttene av første periode. 

I andre periode visste Hviterussland mer styrke og holdt stillingen gjennom hele perioden. 

Først i tredje periode punkterte Slovakia laget på nytt og satte 4-0, før Hviterussland fikk sitt første, og andre mål. Det så lenge ut som kampen skulle ende 4-2, men med bare 45 sekunder igjen på klokken satte Slovakia inn kampens siste mål.

Stillingen endte 5-2 til Slovakia

Canada – Latvia

Dette var kamp Canada skulle ta enkelt, slik ble det ikke. Etter en målløs første periode, satte hjemmehåpet inn 1-0 med 2 sekunder igjen på klokka. Dette var en drømmestart for Latvia, og et mareritt for Canada. 

I andre periode hadde det Canadiske laget andre planer, men fikk ikke hull på det Latviske laget. Etter 28 minutter satte igjen Latvia inn et mål på det Canadiske laget. Nå sto stillingen 2-0, og Canada må gjøre store ting i siste periode. 

Det klarte de ikke. En målløs siste periode ga Latvia 3 poeng og 0 for det Canadiske favorittlaget. Dette må ha vært utrolig kult for hjemmelaget som åpner VM på den beste måten de kunne håpet på. 

 

Tyskland – Italia

Dette var en kamp som er helt avgjørende for Norge. Det Tyske laget er på papiret mye bedre enn Italia, og skulle ta seieren enkelt. Norge håpet derimot på en fiasko, som vi så mellom Latvia og Canada. På den måten kunne det Tyskla laget starte kveldens kamp mot Norge med dårlig selvtillit. Slik ble det dessverre ikke. 

Første periode ble en målfylt periode med 2 mål til begge lag. Det var Italia som satte kampens første mål, og etter en tysk redusering tok de igjen ledelsen. LIke før pause utlignet Tyskland igjen og første periode endte 2-2. 

Bare drøye 5 minutter inn i andre periode tok Tyskland ledelsen, og satte kursen ut kampen. 3-2, 4-2, 5-2, 6-2 og 7-2 da andre periode var ferdig. Italia var tomme for krefter og håp.

Tredje periode gjorde det ikke noe lettere da Tyskerne igjen satte inn 8-2. Italia fikk et lite snev av håp da de reduserte med to mål til 8-4, men tiden var for knapp. Tyskland satte inn 9-4 med 10 minutter igjen, og kampen hadde nådd sin spenningstopp. 

 

Stillingen endte 9-4 til Tyskland.