Photo: Bildbyrån

Norge gjør siste forberedelser i Danmark

Nå er verdensmesterskapet i ishockey rett rundt hjørnet og det norske landslaget gjør de siste forberedelsene i VM oppkjøringen i Danmark. Her har de hatt treningsleir siden 23.april, og skal spille flere treningskamper mot Danmark her.

To tap i Malmö

Videre dro gutta til Malmö i Sverige og møtte våre naboer til to treningsmatcher den 3-4 mai. Disse gikk ikke helt veien for Norge til tross for at det var vi som tok ledelsen i begynnelsen av første kamp, men så var det Tre Kronor for alle pengene. Sverige slo Norge i skuddstatistikk og vant til slutt kampene 5-2 og 5-3.

Det var Tobias Lindström som satt første målet i  den første kampen da han allerede etter to minutter satte 0-1 til Norge. Men Norge hadde ikke mye mer enn det fremover i den første perioden. I stedet var det Sverige som var på og jaktet en redusering. Og da drøyt ti minutter var spilt av den første perioden, kom 1-1 i kampen da Jesper Fröden utlignet for Sverige.

I andre periode var det Sverige som kontrollerte spillet og skapte målsjansene. Dette resulterte også i at Sverige bare klarte å gå opp i en 2-1 ledelse da Nils Lundkvist scoret ledermålet. Og i sluttfasen av perioden økte Max Friberg Sveriges ledelse til 3-1.

Sverige fortsatte også å kontrollere kampen i tredje periode, og da Oscar Lindberg økte ledelsen til 4-1 i begynnelsen av perioden, føltes kampen avgjort. Dennis Rasmussen måtte også signere målrekorden da han utvidet Sveriges ledelse til 5-1 midt i tredje periode. Norge scoret et reduseringsmål på slutten av kampen da Martin Rönnlin trimmet tallene til 5-2. Men Norge kom aldri nærmere enn det, og Sveriges seier følte seg aldri truet.

Neste kamp gikk noe bedre for de norske gutta men kom aldri nærmere enn 5-3.

Nye kamper mot Danmark

Nå er de tilbake igjen på dansk is og trener til neste treningskamp mot danskene 12.mai og 13.mai. Sist kamp endte 4-0 til Danmark, så vi håper de norske gutta har fått selvtilliten tilbake og er klare til å sette godformen. 

Se kampene her

Morgendagens kamp vil ikke sendes på TV, men kan følges på ishockey.dk. Siste kamp føres også på samme side, men kan også ses på TV2 Sport eller TV2 Sumo. 

12.05.21 19:00 – DEN v NOR (ishockey.dk)

13.05.21 19:00 – DEN v NOR (TV2 Sport / TV2 Sumo)

Lagene

Du kan sjekke ut både den norske og den danske VM troppen her: